Resipi paling sempoi sesuai untuk makan dengan murtabak.
1/4 cup white vinegar / 1/4 cawan cuka
1 teaspoon sugar / 1 sudu kecil gula
a pinch of salt / secubit garam
1-2 onions, sliced thinly / 1-2 bawang besar, hiris halus
- mix vinegar with sugar & salt till dissolved / kacau cuka dengan gula & garam hingga larut
- add onions & mix till well combined / masukkan bawang & gaul sebati
- allow to set about 5-7 minutes / biarkan untuk 5-7 minit agar sebati
- can be kept in airtight container in fridge for about 3 days / bole disimpan di dalam bekas kedap udara dalam peti sejuk untuk 3 hari
Thx for d recipe..baru je bincang ngan mak mcmmane nk wat jeruk bawang, tup2 dah kuar kat sini ^^
ReplyDeleteSubhanallah.. :D seronoknya. Tq sgt..harap2 jadi according to your taste. Boleh ja adjust jumlah cuka, gula & garam ikut selera. Selamat berpuasa & berbuka.
ReplyDelete=) U too, slamat berpuasa dan berbuka
ReplyDeleteTq :)
ReplyDelete